Robe De Mariée Robe De Mariée Balklänning

Enebolig Malvik

Hvor:
Malvik Kommune
Når:
Ferdigstilt 2014
Oppdragsgiver:
Privat
Energi/miljø:
Vedlikeholdsfri trekledning, giftfri innvendige materialer, varmepumpe/energibrønn

Tomta ligger fantastisk til, helt nede ved Trondheimsfjorden. Landskapet og den fine utsikten mot fjorden og fjella på den andre sida har stått sentralt i utformingen for Agraff arkitektur. Gulvet i huset følger terrenget som skråner svakt nedover mot sjøen. Taket faller motsatt veg slik at huset åpner seg mot fjorden. I tillegg har fasaden store glassflater for å kunne nyte utsikten. Utvendig er huset kledd med ubehandlet sedertre. Det gir en vedlikeholdsfri fasade som med tiden vil få en naturlig grå patina. Sammen med torvtaket gjør dette at huset ligger godt i landskapet.

Innvendig er det valgt naturlige materialer som gir et godt innemiljø med minst mulig skadelige stoffer. På gulvene er det eikeparkett, flis og betong. Parkett og betong er behandlet med olje. Gipsvegger og himlinger er malt med silikatmaling som gir null avgassing til inneluften. Silikatmalingen er dessuten dampåpen, slik at den er med på å regulere luftfuktigheten i rommet.

Behovet for oppvarming og varmtvann dekkes hovedsaklig av en energibrønn (bergvarme) med varmepumpe. I tillegg er det installert balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Kategori: bolig, bygg