Robe De Mariée Robe De Mariée Balklänning

Revitalisering av Steinerskolens skolegård i Trondheim

  • Landskapsarkitekt Arkitektkontor Skolegård Barneskole Agraff Arkitektur Trondheim Revitalisering Fornyelse Lekeplass Park Fritid Miljøvennlige_Uteområder Uteområder Miljøvennlig Synlig


Hvor:
Mellomila, Trondheim
Status:
Ferdigstilt høsten 2017
Oppdragsgiver:
Steinerskolen i Trondheim
Samarbeidspartnere:
Entreprenør/lekeplassinspektør: Din Gårdsplass AS
Areal:
Ca 800 m2 ombygd skolegård
Energi/miljø:
Plantevegg, insekthotell

Oppgradering av Steinerskolens skolegård, Trondheim

Bak porten til Steinerskolen i Ila, ble det en ny liten “landsby”.

Steinerskolen i Ila har en liten skolegård, og hadde bruk for en revitalisering av uteområdene. Målet vårt var å skape flere nye steder å leke i skolegården. Vi har latt oss inspirere av dagens miljø som har et landsbypreg, med bygg i forskjellige farger og skala. I skissen vår spilte vi videre på dette. Vi satte opp vegger med lekefunksjoner for å dele inn arealet, slik at lekeområdene ble mer varierte og brukbare enn tidligere.

Elevene gleder seg over nye klatrehus, sklier, fargerike dekker, noen steder å pusle med roliglek på og andre områder å springe rundt på. Lekeveggen ble et spennende nytt innslag i skolegården!

Vi har også planlagt noen byøkologiske tiltak i skolegården. For å få grønt inn i en liten skolegård med stor slitasje, har vi planlagt en plantevegg der planter kan vokse i kasser, skiftes ut ved behov og tas inn vinterstid. I tillegg til planteveggen er det plangt et stort insekthotell i skolegården. Disse kan brukes i undervisningen og er et tiltak for et grønnere sentrum.

Foto: Synlig.no

Kategori: landskap, lekeplass, nærmiljøanlegg, skoler og barnehager