Robe De Mariée Robe De Mariée Balklänning

Skogstua enebolig

  • etterisolering utskifting av vinduer fasadeintegrerte solfangere solskjerming enebolig romslig miljøvennlig treverk skogstua bjørkhaugveien

Hvor:
Lohove,
Trondheim Kommune
Når:
Ferdigstilt 2015
Oppdragsgiver:
Privat
Energi/miljø:
Bruk av tre,  transformasjon/ombygging, solfangere og solskjerming

Skogstua

Tomta ligger i skogkanten på Lohove, med småhusbebyggelse på tre sider. Skogstua var opprinnelig en liten laftehytte, men hadde allerede vært bygd på og om i flere runder. Agraff har tegnet en totalombygging med etterisolering, utskifting av vinduer, fasadeintegrerte solfangere og solskjerming, samt en garasje som ligger delvis skjult i terrengform mot nabotomt.

Byggherre ønsket seg en litt romsligere andreetasje for å gi plass til en voksende familie, et mer miljøvennlig hus, samt et mer moderne uttrykk uten å miste de kvalitetene de har blitt glad i .

Hovedgrepet har vært å løfte taket slik at det blir ståhøyde langs ytterveggen i 2.etasje og dermed mulighet for bedre utnyttelse av arealet. Takhøyden er fullt utnyttet med sovehemser for barna og lagringsplass over badet. Takvindu gir overlys i dusjen og mye lys til soverommene som har lite areal, men mye volum.

Fasadeintegrerte solfangere og peis med vannkappe varmer vann til gulvvarme og dusj. Konstruksjonen er dampåpen og isolert med innblåst cellulosefiber. Huset er kledd i ubehandla malmfuru som vil gråne over tid og stå fint til bakteppet av grønne bjørketrær.

Foto:m.herzog / visualis-images.

Kategori: bolig, bygg