Parken ved Rockheim-senteret er en forplass for museet, et pusterom i havnebebyggelsen og et populært aktivitetssentrum for ungdom.
– Parken skulle være et sted å samle seg før og etter museumsbesøket, sier landskapsarkitekt Jan Løvdal. – Vi ønsket en myk form, et bølgende landskap, innenfor de stramme rammene skapt av omgivelsene.
Byparken ligger utenfor Rockheim, det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock og det gamle Tollkammeret på Brattøra i Trondheim. En gang et travelt havneområde med lasting og lossing av gods og varer. I dag er det kun godsterminalen mot sør som minner om den gang da, med stabler av fargesterke kontainere, mens havnefronten er omdannet til en velpleid promenade og i indre havn ligger seilbåtene før fjorden, Baby.
Det plasstøpt betongdekket bølger seg i et rutenett med knallrøde fuger. Mellom og gjennom betongbølgene flyter tunge, knallrøde benker og skaper en kontrast til det går dekket. Parken er avskjermet mot godsterminalen av en stålskjerm som er beplantet av eføy for å dempe den visuelle støyen fra bilveien, og ni grupper med tre trær i hver er plantet tett sammen for å gi stedet enda flere myke og frodige elementer. Over det hele svever den lysende boksen på taket av Rockheim som et skip i natten.
– Den største og beste overraskelsen etter at parken sto ferdig var at skaterne i byen raskt la sin elsk på den, sier Løvdal. De adopterte parken rett og slett.
Rockheim-parken oppleves som både hardfør og fleksibel. Og dette er attraktivt for en gruppe brukere som ikke er bortskjemte med tilrettelagte områder. Etter hvert har også elementene blitt tilpasset bruken i større grad med stålbeslag på benker som tåler brett og et slipt betongdekke, som i starten var ruglete. – Og det er jo morsomt, og vitner om at når parken faktisk står der, er det folket som definerer bruken, sier Løvdal.
Agraff vant en prekvalifisert konkurranse med forslaget «Aha > Minor Square, Major Sky» høsten 2008.
Agraff fikk i 2010 tildelt Trondheim kommunes byggeskikkpris for utformingen av parken, sammen med Pir II, som tegnet Rockheim-bygget.